آموزش داستان نويسي براي كودكان

  • نرگس كوهستانيان
  • ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
  • ۰

در آموزش قصه ي كودكانه نويسي براي كودكان رعايت نكات و اصولي مهم تلقي مي شود. آنچه كه مسلم است نگارش داستان هاي كودك از حساسيت بيشتري برخوردار است. اگر به اين حساسيت ها توجه نشود اين نوع ادبيات براي كودكان فاقد ارزش و فهم مي شود و كودك از خواند داستان زده مي شود و آن را كنار مي گذارد. داستان ها بايد در برگيرنده نكات مهمي باشند كه بتوانند دانشي بر دانش كودك بيفزايد نحوه درست زندگي كردن را به زباني ساده و شيرين به تصوير بكشانند تا هم از آن شيريني لذت ببرد و هم امور و هدف داستان را به خوبي بفهمد و درك كند.

در اين مقاله مي خواهيم درباب آموزش داستان نويسي براي كودكان مطالب و عناويني ارائه دهيم. نوشتن داستان براي كودكان در ظاهر، امري ساده مي باشد اما براي نگارش آن بايد به چندين نكته مهم و كاربردي توجه نماييد تا بتوانيد بعد از كسب اطلاعات و مهارت هاي لازم بهترين داستان ها را بنويسيد.

 

آموزش داستان كودكانه نويسي براي كودكان

داستان نويسي و ادبيات كودك يكي از موارد مهمي است كه بايد به آن در جامعه اهميت داد زيرا كه كودكي پايه اخلاق و پيشرفت و موفقيت در بزرگسالي است. متاسفانه در ايران آنچنان كه بايد به اين مبحث و موضوع پرداخته نمي شود و ادبيات داستاني كودكان ناديده گرفته مي شود. اين به  منزله نابودي سرمايه ادبيات بويژه ادبيات كودك است. در ادامه به ارائه آموزش داستان نويسي براي كودكان مي پردازيم و شما عزيزان را با سبك هاي نگارش داستان كودكانه آشنا مي نماييم.

  •  گاز روميزي

داستان نويسي با تصوير

براي داستان نويسي كودكان لازم است چند نكته را رعايت كرد:

انتخاب عنوان جذاب

انتخاب عنوان حائز اهميت است. اگر عنوان جذابيت و گيرايي نداشته باشد كودك سراغ آن كتاب نمي رود.

پرورش قوه تخيلي كودك

آموزش داستان نويسي براي كودكان را جدي بگيريم و به آن بال و پر بدهيم. مي توان كلاس هاي پربار و ارزشمندي را برگزار كرد و شيوه داستان نويسي را به آنان آموزش داد. كودكان لازم است ابتدا استعداد آن ها مشخص شود و اگر استعداد داستان نويسي را داشتند به استعداد هاي آنان شاخ و برگ بدهيم تا از همان دوران پربار شوند. تقويت قوه تخيل كودكان بسيار مهم است و منجر به اتفاقات خوبي مي شود. بگذاريم بال تخيل خود را به پرواز درآورند. در اينجا مي شود داستان هاي را ساخت و بافت كه كليشه اي نباشند و براي خوانندگان كودك  و نيز حتي بزرگسالان جذاب باشد.

 

 

آشنايي با هدف و نكات موضوع

كودكان را بايد با داستان و داستان نويسي و اهداف داستان نويسي آن هم به زباني كودكانه و شيوا آشنا كرد. داستان هاي كودكان بايد به زبان كودكان باشد تا به دل و فهم كودك بنشيند، همچنين داستان نوشته شده بايد براي كودك مفيد باشد، از اين رو نگارش انواع داستان آموزنده براي كودكان بسيار مهم مي باشد.

در داستان نويسي بايد نكته اي، حرفي و نظر و عقيده اي باشد كه به دانش خوانندگان بيفزايد گرنه ارزش آنچناني نخواهد داشت.

استفاده از تصاوير و نقاشي در داستان

بهتر است در لابه لاي داستان نويسي كودكان از تصاوير و نقاشي هم استفاده كرد با نقاشي كودك بيشتر و بهتر از خواندن داستان لذت مي برد و برايش قابل فهم مي شود.

داستان از زبان حيوانات مخصوصا حيوانات اهلي باشد

تاريخچه ادبيات كودك هميشه نشان داده است كه از زبان حيوانات گفتگو كردن و داستان گفتن خيلي جذاب و اثر بخش است تا اينكه نقش ها در قالب انسان ها باشند. در آموزش داستان نويسي براي كودكان ما مي توانيم از زبان حيوانات داستان ها را بگوييم مخصوصا اگر حيواناتي باشند كه در محيط كودكان بيشتر آن ها را ديده اند و با آنان انس گرفته مثل مرغ و خروس يا سگ و خرگوش و گوسفند و موارد ديگر… در اين صورت تاثيري بيشتري بر كودكان مي گداريم.

آموزش داستان نويسي براي كودكان

حال كه با نكات و قواعد مهم داستان نويسي براي كودكان آشنا شديد مي توانيد اقدام به نوشتن داستان هاي كوتاه نماييد و بعد از كسب مهارت هاي لازم بهترين و زيباترين داستان ها را براي كودكان بنويسيد. شما دوستان گرامي مي توانيد با مراجعه به بخش داستان كودك به مطالعه داستان هاي مختلف پرداخته و از آنها به عنوان الگو براي داستان نويسي استفاده نماييد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.